Tuesday, 15 June 2021
A+ R A-

Monique Heegen - Biografie

Monique Heegen, geboren in 1972, woont in Emmen en is allround zangeres met een breed repertoire van Feest, Schlager, Pop - en Countrymuziek. Ze heeft onlangs haar Duitse repertoire flink uitgebreid en is voor elk soort feest te boeken. Haar levenspartner Michael is haar vaste geluidsman en hij heeft z'n eigen bedrijf in licht, geluid en podia. Daarnaast is hij ook dj en samen vormen ze een sterk concept voor een gevarieerd en onvergetelijk feest !

 

Als klein meisje mocht Monique al heel graag haar stem laten horen; voorzingen in de klas en tijdens de afscheidsmusical, ze vond het geweldig. Tijdens haar pubertijd had zingen niet haar eerste prioriteit, later heeft ze in verschillende soorten koren gezongen en is ze 6 jaar lang actief geweest binnen een theatergroep. Toch begon het te kriebelen om als solo artieste op het podium te staan en nam ze in 2008 zangles. De optredens volgden al snel en na een aantal demo-opnames tijdens de zanglessen is ze zelf in de pen geklommen en schreef haar eerste single “Geluk”. Dit smaakte naar meer en in korte tijd volgden de singles en "Kom maar op (met die zomer)"," ’t Was in de winter", "Leef het leven" en "Muziek is ritme". Tevens stak ze een aantal oude piratenhits ("Een Merel" en "Babe") in een nieuw muzikaal jasje en maakte ze een tweetal duo uitstapjes met Jeroen Stevens ("The Rose" en "Zaterdagavond") en met Tim Lauffer ("Samen 1" en "Kristall der Heimat"). In november 2012 presenteerde Monique tijdens een feestelijke en drukbezochte cd presentatie een country minialbum met hierop 2 nieuwe produkties en 3 covers waaronder "9 to 5" en "Applejack".

 

Medio 2013 besloot Monique om een nieuwe muzikale weg in te slaan en kwam ze terecht in de World Vision Studios van Jeroen Dirksen.  Na de stevige schlagers “Kus me, kus me” en "Amor" volgt de vrolijke single "Een zomer met jou". Een geheel nieuwe produktie van Jeroen Dirksen waarin een mix van schlager/feest is te horen. Een mooie toevoeging aan haar  als aan haar repertoire waarmee ze zeker vrolijkheid zal overbrengen bij het publiek.

 

Naast haar muzikale activiteiten werkt Monique als applicatiebeheerder bij Treant Zorggroep en is ze gek op hardlopen, shoppen, warme vakanties en lekker eten !  

 

Monique Heegen, een spontane, goedlachse allround zangeres die het publiek steeds weer verrast en van ieder feestje iets bijzonders maakt !